سرویس VoIP چیست؟ آشنایی با عملکرد ویپ

فناوری ویپ (VoIP) در سالیان اخیر توانسته کیفیت ارتباطات تلفنی را دچار تحول کند. با این وجود، تعریف و نحوه عملکرد آن برای بسیاری از افراد، مبهم و ناشناخته باقی مانده است.

این مقاله به معرفی فناوری ویپ اختصاص دارد و در آن توضیح می‌دهیم که سرویس VoIP چیست. اگر می‌خواهید با گوشی تلفن ویپ و نحوه کار آن آشنا شوید، مقاله تلفن ویپ چیست و چگونه کار می‌کند؟ را مطالعه کنید.

ارتباطات تلفنی باکیفیت و ارزان، یکی از نیازهای مهم خیلی از کسب و کارها است. پاسخ تکنولوژی مدرن به این خواسته، ویپ نام دارد. سرویس VoIP به طور خلاصه، انتقال صدا از طریق اینترنت است؛ یعنی شما می‌توانید به کمک فناوری ویپ و با استفاده از کامپیوتر، موبایل و یا تلفن‌های ویپ (که ظاهری کاملا شبیه به تلفن‌های معمولی دارند)، به دیگران تلفن بزنید یا تماس‌های تلفنی را دریافت کنید.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا با زیر و بم این فناوری بیشتر آشنا شوید.

مشاوره رایگان با کارشناسان ویپ

تفاوت فناوری ویپ با تلفن معمولی در چیست؟

سیستم‌های تلفن سنتی، صدا را با استفاده از خطوط آنالوگ منتقل می‌کنند. بنابراین، برای برقراری تماس نیاز به سیم‌های مسی دارید. هم‌چنین اگر قصد داشته باشید برای شرکت خود، سیستم تلفن داخلی راه بیندازید، یک دستگاه سانترال می‌خرید، تلفن‌های داخلی‌تان را به آن وصل می‌کنید و خط مخابرات را هم از طریق این دستگاه سانترال به شبکه داخلی خود متصل می‌کنید.

ویپ (voip) چیست ؟

در سرویس VoIP، صدا از طریق اینترنت منتقل می‌شود. هم‌چنین اگر قصد داشته باشید برای شرکت خود، سیستم تلفن داخلی راه بیندازید، راه‌های متعددی دارید که یکی از آن‌ها خرید یک دستگاه سانترال ویپ است. برای وصل کردن تلفن‌ها به سانترال ویپ، دیگر نیازی به سیم‌کشی نیست و می‌توانید از کابل شبکه‌ای که اینترنت را در شرکت پخش کرده، استفاده کنید. هم‌چنین اگر گوشی تلفن ویپ شما از وای فای بهره می‌برد، حتی لازم نیست به کابل شبکه وصل شوید.

ویپ (VoIP) مخفف عبارت “Voice over Internet Protocol” و به معنای انتقال صدا از طریق اینترنت است. جالب اینجا است که برای استفاده از خدمات ویپ، نیازی به دستگاه‌های تلفن ثابت نیست و می‌توان با لپ‌تاپ، تلفن همراه یا تبلت نیز به تماس‌های تلفنی پاسخ داد.

فناوری ویپ نه تنها به شما امکان می‌دهد با هزینه‌ای کم تلفن بزنید و حتی تماس‌های بین‌المللی‌تان هم بسیار ارزان درمی‌آید، بلکه امکانات فوق‌العاده‌ای را هم در اختیار شما قرار می‌دهد که در تلفن‌های سنتی به آن‌ها دسترسی نداشتید.

برای نمونه، می‌توانید دو شعبه در دو شهر یا کشور مختلف داشته باشید، اما در شعبه اول، شماره داخلی کارمندی را که در شعبه دوم است، بگیرید و با او صحبت کنید. هم‌چنین می‌توانید در هر جای دنیا، به تماس‌های ورودی شرکت پاسخ دهید.

توجه: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قابلیت‌های فناوری ویپ، می‌توانید مقاله “امکانات VoIP” را مطالعه کنید.

ویپ به برقراری تماس‌های تلفنی و ارائه امکاناتی مثل منشی تلفنی یا ایجاد صف انتظار محدود نمی‌شود. ارسال انواع فرمت‌های فایلی، چت کردن و کنفرانس‌ صوتی و تصویری از دیگر امکاناتی هستند که سرویس VoIP می‌تواند به کاربران خود ارائه کند.

تفاوت‌های اصلی بین ویپ و تلفن معمولی

ویژگی VoIP تلفن معمولی 
نحوه انتقال صدا صدا را به صورت دیجیتال از طریق اینترنت منتقل می‌کند. صدا را به صورت آنالوگ از طریق سیم‌های مسی یا فیبر نوری منتقل می‌کند.
هزینه‌ها معمولاً هزینه‌های کمتری دارد، به خصوص برای تماس‌های بین‌المللی و تماس‌های داخلی رایگان ارائه می‌دهد. هزینه‌های بالاتری برای تماس‌های بین‌المللی و حتی تماس‌های داخلی دارد.
قابلیت‌ها امکانات پیشرفته‌ای مانند کنفرانس ویدیویی، صندوق صوتی مجازی و فکس آنلاین را ارائه می‌دهد. امکانات محدودی مانند پیام صوتی و شماره تماس گیرنده دارد.
انعطاف‌پذیری می‌توانید از هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، مانند لپ‌تاپ، تبلت یا تلفن هوشمند استفاده کنید. محدود به دستگاه‌های تلفن ثابت است.
کیفیت صدا کیفیت صدا ممکن است تحت تأثیر کیفیت اتصال اینترنت قرار گیرد. کیفیت صدای پایدارتر و قابل اطمینان‌تری دارد.
نصب و راه‌اندازی ویپ نیاز به تجهیزات خاصی ندارد و نصب آن ساده است. نیاز به سیم‌کشی و تجهیزات فیزیکی دارد.

VoIP چگونه کار می‌کند؟

اکنون که توضیح دادیم سرویس ویپ چیست، کمی درباره نحوه عملکرد این فناوری سخن می‌گوییم.

ویپ صدای شما را که سیگنال صوتی آنالوگ است می‌گیرد، آن را به بسته‌های دیتا تبدیل و فشرده می‌کند و به جای خطوط سنتی تلفن یا شبکه موبایل، از طریق اینترنت ارسال می‌کند.

نکته: شما می‌توانید با تلفن ویپ به شماره‌های ویپ و یا شماره تلفن‌های عادی زنگ بزنید، با این تفاوت که هزینه تلفن کاهش می‌یابد و از امکانات بیشتری بهره می‌گیرید.

برای راه‌اندازی سرویس VoIP به چه امکانات و تجهیزاتی نیاز است؟

برای راه‌اندازی ویپ در شرکت‌های تجاری، به تجهیزات ویپ مختلفی نیاز است که در ادامه، به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

سرور ویپ

برای استفاده از سرویس ویپ، قبل از هرچیز به یک سرور نیاز دارید که بتواند امکان برقراری تماس از طریق شبکه اینترنت را در اختیار شما قرار دهد. این سرور به دو صورت قابل راه‌اندازی است:

  1. استفاده از یک دستگاه سانترال تحت شبکه که آن را با اسامی مختلفی مثل سانترال ویپ یا مرکز تلفن تحت شبکه هم می‌شناسند.
  2. استفاده از فضای ابری. می‌توانید در مقاله مزایای استفاده از سانترال مجازی دراین‌باره اطلاعات بیشتری به دست بیاورید.

در صورتی که از سانترال مجازی برای راه‌اندازی ویپ استفاده کنید، نیاز به نصب سخت‌افزار خاصی نخواهید داشت و کلیه تنظیمات، توسط شرکت ارائه‌دهنده و از طریق اینترنت اعمال می‌شوند. این در حالی است که سانترال ویپ نیاز به نصب و راه‌اندازی فیزیکی دارد.

هزینه راه اندازی ویپ چقدر است؟ (راهنمای جامع برای کسب و کارها)
بخوانید

در میان برندهای مختلفی که سانترال‌ ویپ تولید می‌کنند، پاناسونیک از اعتبار بیشتری برخوردار است. محصولات این شرکت، علاوه بر کاربری آسان، از کیفیت و قیمت مناسبی نیز بهره می‌برد. از مهم‌ترین سانترال‌های تحت شبکه Panasonic می‌توان به KX-NS500 و KX-NS1000 و انواع مدل‌های سری TDE اشاره کرد.

در صورتی که قصد راه‌اندازی یک مرکز تلفن تحت شبکه یا همان سانترال ویپ را دارید، می‌توانید روی خدمات متنوع شرکت ایده‌آل گستر به عنوان مرکز مجاز محصولات مخابراتی حساب کنید. ارائه انواع تجهیزات ویپ از برندهای پاناسونیک، گرنداستریم و یالینک با قیمت مناسب‌ و گارانتی 12 ماهه به علاوه نصب و راه‌اندازی دستگاه سانترال توسط کارشناسان باتجربه و ارائه خدمات پس از فروش گسترده، از جمله امکاناتی هستند که ما در ایده‌آل گستر به شما عزیزان عرضه می‌کنیم.

تلفن‌های ویپ

تلفن ویپ یا همان تلفن‌ تحت شبکه نوعی از تلفن‌های ثابت است که می‌تواند به سرور ویپ وصل شود. این تلفن‌ها اگرچه از نظر ظاهری تفاوت زیادی با تلفن‌های معمولی ندارند، اما کارایی بسیار بیشتری دارند. این دستگاه‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که می‌توانند از طریق اتصال به شبکه داخلی اینترنت، صدا را در بستر اینترنت انتقال دهند.

یک مرد در حال صحبت با تلفن ویپ است

شما می توانید از طریق این لینک قیمت تلفن ویپ را مشاهده و در صورت نیاز اقدام به خرید آن نمایید.

دریافت مشاوره رایگان

تلفن همراه و رایانه‌

جالب است بدانید که در فناوری ویپ، حتما لازم نیست گوشی تلفن ویپ بخرید و می‌توانید از طریق تلفن همراه و رایانه هم زنگ بزنید؛ یعنی برای اینکه با شماره تلفن شرکت با مشتریان تماس بگیرید، تنها کافیست به اینترنت متصل باشید و طبق راهنمای راه اندازی ویپ روی موبایل نرم‌افزار موردنظر را روی گوشی نصب کنید و از موبایل به عنوان گوشی تلفن شرکت استفاده نمایید (حتی اگر در شرکت یا محل کار نیز حضور نداشته باشید). این کار را می‌توانید با کامپیوتر هم انجام دهید.

استفاده از تلفن های همراه در ویپ

با راه‌اندازی VoIP دیگر نیازی به دسترسی همیشگی به تلفن‌های ثابت ندارید. این موضوع سبب می‌شود تا در هر زمان و در هر موقعیت مکانی که هستید، بتوانید به مشتریان خود جواب دهید.

گیت وی

گیت وی (VoIP gateway) یک سخت‌افزار تخصصی است که با استفاده از آن می‌توانید خطوط قدیمی مخابرات (PSTN) را به دستگاه سانترال ویپ وصل کنید. هم‌چنین اگر در مجموعه خود، تلفن معمولی دارید و دوست ندارید برای خریدن تلفن ویپ هزینه کنید، می‌توانید تلفن‌های معمولی را از طریق گیت وی به دستگاه سانترال ویپ وصل کنید. در حقیقت، VoIP gateway مانند یک پل میان سیستم‌های سنتی و تکنولوژی ویپ عمل می‌کند.

می‌توانید با خواندن مقاله گیت وی چیست و چگونه کار می‌کند؟ اطلاعات بیشتری را در این زمینه کسب کنید.

خرید تجهیزات ویپ

مزایا و معایب استفاده از VoIP

حالا که با ماهیت سرویس ویپ آشنا شدیم، زمان پرداختن به مزایا و معایب آن رسیده است. در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم که چرا باید شرکت‌های تجاری، ادارت و سازمان‌ها به فکر راه‌اندازی سرویس VoIP باشند؟

مزایای ویپ چیست؟

صرفه‌جویی در هزینه‌ها

یکی از نقاط قوت سرویس VoIP در مقایسه با تلفن‌های آنالوگ این است که هزینه‌ ارتباطی کمتری دارد. این مساله به ویژه در مجموعه‌هایی که حجم تماس زیادی دارند یا باید تماس بین‌المللی بگیرند، قابل توجه است.

صرفه جویی در هزینه ها با ویپ

همچنین تلفن‌های تحت شبکه این قابلیت را دارند که هزینه‌های مکالمه را مدیریت کنند. علاوه بر این، سیستم VoIP امکاناتی مثل صندوق صوتی و چت آنلاین را برای شما فراهم می‌کند تا مجبور نباشید برای سانترال خود این امکانات را به طور جداگانه بخرید.

توسعه راحت‌تر 

فناوری ویپ بهترین انتخاب برای شرکت‌هایی است که تعداد زیادی کارمند دارند یا برای ارتباط بهتر با مخاطبان و مشتریان خود، به طور مداوم از تلفن استفاده می‌کنند. اما این تنها مزیت آن نیست.

اگر شما قصد داشته باشید در آینده کسب و کار خود را توسعه دهید، با استفاده از ویپ خیلی راحت می‌توانید دفاتر و شعبه‌های جدید را هم به سیستم سانترال فعلی متصل کنید.

نصب و راه‌اندازی آسان

نصب و پیکربندی سرورهای VoIP در مقایسه با مراکز تلفن سنتی، بسیار آسا‌ن‌تر است. همان‌طور که اشاره شد، در سانترال ویپ نیازی به سیم‌کشی مسی نیست. در حقیقت، تمام کاری که باید انجام دهید این است که تلفن‌های ویپ را از طریق خطوط اترنت به شبکه شرکت متصل کنید.

کیفیت بالای مکالمات

اگرچه کیفیت تماس‌های ویپ در ابتدای ظهور این فناوری، نامطلوب بود اما به لطف افزایش پهنای باند، امروزه مکالماتی که از این طریق انجام می‌شوند، در بهترین سطح ممکن قرار دارند.

کیفیت بالای مکالمات در ویپ

در صورتی که از یک اینترنت پرسرعت و با پهنای باند بالا استفاده می‌کنید، نباید نگران کیفیت مکالمات در تماس‌های ویپ باشید. تقریبا تمامی شرکت‌هایی که خدمات مبتنی بر ویپ را ارائه می‌دهند، کیفیت صدای HD را تضمین می‌کنند.

کیفیت مکالمات در سرویس VoIP به حدی بالا است که حتی می‌توان آن را بهتر از مکالمات سنتی و آنالوگ دانست. در حقیقت، بعید است که در طول صحبت بتوانید تفاوت این خطوط را با سیستم‌های قدیمی و مبتنی بر سیم مسی تشخیص دهید.

امکانات متنوع 

سیستم‌های ویپ، امکانات و ویژگی‌هایی را در اختیار کاربران قرار می‌دهند که در سانترال سنتی از آن‌ها برخوردار نبودند یا برای استفاده از آن‌ها باید هزینه‌ اضافی پرداخت می‌کردند.

ضبط مکالمات، انتقال تماس‌ها، موزیک پشت خط، صندوق صوتی، ایجاد صف انتظار، زنگ خوردن گروهی داخلی‌ها، منشی تلفنی و… تنها برخی از قابلیت‌هایی است که به صورت رایگان در اختیار کاربران سانترال ویپ قرار می‌گیرد.

همیشه، همه جا

موقعی که سیستم تلفنی مجموعه شما به ویپ وصل باشد، همیشه و همه جا می‌توانید از شماره تلفن شرکت استفاده کنید. کافی است به اینترنت دسترسی داشته باشید تا بتوانید جواب تلفن‌هایی که به شرکت می‌شود را بدهید، با شماره شرکت با دیگران تماس بگیرید و حتی به داخلی‌های مجموعه هم دسترسی داشته باشید.

معایب ویپ

نیاز به اینترنت باکیفیت

برای وصل شدن به سیستم ویپ به اینترنت نیاز دارید. اگر کیفیت اینترنت شما پایین باشد یا دایم قطع و وصل شود، کیفیت مکالمات شما هم پایین می‌آید و ممکن است صدا قطع و وصل شود، تاخیر داشته باشد یا به طور کامل قطع شود.

کمک در شرایط اضطراری

وقتی در شرایط اضطراری از طریق تلفن معمولی یا حتی موبایل با مراکز امداد تماس می‌گیرید، آن‌ها می‌توانند موقعیت شما را تشخیص دهند و برای کمک بیایند؛ اما زمانی که از ویپ استفاده می‌کنید، خیلی سخت‌تر می‌توان محل دقیق شما را پیدا کرد و برای همین، ممکن است نیروهای امدادی نتوانند به موقع برای نجات شما برسند.

خطر هک شدن

ویپ مثل هر تکنولوژی دیگری که به اینترنت متصل است، ممکن است هدف حمله هکرها قرار بگیرد. البته با به‌روز نگه داشتن نرم‌افزارها می‌توانید با این مشکل مبارزه کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می‌توانید نشانه‌های هک شدن سیستم ویپ را مطالعه کنید.

آیا مجموعه من به سرویس ویپ نیاز دارد؟

بسیاری از شرکت‌ها، سال‌ها است که در حال استفاده از سانترال سنتی هستند. نمی‌توان با قطعیت اعلام کرد که آیا سانترال ویپ برای این دسته از مشاغل مفیدتر از سیستم فعلی آن‌ها است یا خیر؟ در حقیقت، بین یک مرکز ویپ و یک مرکز تلفن آنالوگ، تفاوت‌های چشم‌گیری وجود دارد. در صورتی که قصد دارید سانترال خود را به ویپ تغییر دهید، باید قبل از هر کاری به سوالات زیر پاسخ دهید.

آیا قبض تلفن شما زیاد است؟

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های سرویس ویپ این است که هزینه تلفن را کاهش می‌دهد.

آیا تعداد کارمندان دورکار شما زیاد است؟

سرویس VoIP برای شرکت‌هایی که بخش زیادی از فعالیت خود را به صورت دورکاری انجام می‌دهند، از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا در این شرایط، کارمندان حتی از منزل و تنها با استفاده از موبایل یا رایانه خود می‌توانند به خطوط تلفن مجموعه دسترسی داشته و با مشتریان در ارتباط باشند.

آیا سانترال آنالوگ فعلی، نیازهای شما را برآورده می‌کند؟

مجموعه‌های کاری برای راه‌اندازی سانترال سنتی هزینه زیادی کرده‌اند. در صورتی که سیستم قدیمی می‌تواند نیازهای شما را به صورت کامل برآورده کند، نیازی به تغییر آن و استفاده از سرویس VoIP نیست؛ اما اگر تحت تاثیر مزایای ویپ قرار گرفته‌اید و می‌خواهید از امکانات پرشمار ویپ بهره‌مند شوید، آن وقت می‌توانید به تغییر فکر کنید. توجه داشته باشید که راه‌اندازی سانترال ویپ یا همان مرکز تلفن تحت شبکه نیز در هر حال، هزینه‌های جدیدی را به شما تحمیل خواهد کرد.

خدمات تخصصی تلفن ویپ را از تیم حرفه‌ای ما بخواهید!

تماس برای دریافت قیمت و خدمات

شماره تماس با کارشناسان ایده‌آل گستر: 02181010

کلام آخر

فناوری VoIP با سرعت سرسام‌آوری در حال پیشرفت است و به زودی به انتخاب اول کسب و کارهای مختلف تبدیل خواهد شد. ویپ در مقایسه با سیستم‌های تلفنی آنالوگ از کیفیت بهتری برخوردار است، امکانات بیش‌تری دارد، قیمت مناسب‌تری دارد، راه‌اندازی آن آسان‌تر است و در یک کلام، انتخاب بسیار بهتری محسوب می‌شود.

در این مقاله تلاش کردیم تا با زبانی ساده به معرفی ویپ و ماهیت آن بپردازیم. در صورتی که هم‌چنان در ارتباط با این فناوری سوال یا ابهامی دارید، با کارشناسان ایده‌آل گستر تماس بگیرید و یا در بخش نظرات مطرح نمایید تا در اولین فرصت، پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

سوالات متداول

🌎 چرا باید از تلفن‌های تحت شبکه که دارای فناوری ویپ هستند، استفاده کنیم؟

استفاده از ویپ و تلفن‌های تحت شبکه هزینه‌ کمتری دارد. هم‌چنین از طریق تلفن‌های ویپ می‌توان کنفرانس‌ صوتی و در صورت داشتن اینترنت پرسرعت، کنفرانس تصویری برقرار کرد.

☎️ مهم‌ترین شرکت‌هایی که تلفن‌های ویپ را تولید می‌کنند، کدامند؟

بِرندهای زیادی در جهان هستند که از فناوری ویپ پشتیبانی می‌کنند، اما مهمترین و باکیفیت‌ترین آن‌ها شرکت‌های پاناسونیک، یالینک و گرنداستریم هستند. به تازگی شرکت یستار (Yeastar) هم به جمع این بزرگان اضافه شده است. محصولات هرکدام از این شرکت‌ها، مزایا و ویژگی‌های خاص خود را دارند و با توجه به نیاز کسب و کار شما، باید به دقت از میان آن‌ها انتخاب کنید.

🎵 سیستم ویپ چه امکاناتی دارد؟

• انتقال تماس
• ضبط مکالمه
• ایجاد کنفرانس‌های تصویری و صوتی
• قابلیت باز کردن درب ورودی
• منشی تلفنی، صف و موزیک انتظار
• یکپارچه کردن سازمان و کارمندان

سرویس VoIP چه مزیت‌هایی دارد؟

• کم شدن هزینه‌های ارتباطی
• پشتیبانی از چندین کار به طور همزمان
• در دسترس بودن
• قابلیت پرتابل بودن
• کیفیت بالای صدا

4 | (4)
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x