تفاوت اصلی DVR و NVR
دستگاههای NVR و DVR هر دو وظیفه ضبط تصاویر دوربین مداربسته را بر عهده دارند. دستگاه DVR مخفف «Digital Video Recorder» است و NVR نیز مخفف «Network Video Recorder». تفاوت اصلی NVR و DVR در نحوه پردازش دادههای ویدیویی است.
دوربین مداربسته رم خور، دوربین مداربسته سیم کارت خور، دوربین مداربسته لامپی و دوربین مداربسته خودرو جزو دوربینهایی هستند که احتیاجی به دستگاه DVR یا NVR ندارند.
سیستمهای DVR و NVR هر کدام روش متفاوتی برای پردازش دادههای ویدئویی دارند. در سیستمهای DVR، پردازش دادههای ویدئویی در خود دستگاه رکوردر انجام میشود. اما در سیستمهای NVR، پردازش و رمزگذاری دادههای ویدئویی در دوربین صورت میگیرد و سپس این دادهها به ضبطکننده NVR ارسال میشوند تا برای ذخیرهسازی و مشاهده از راه دور استفاده شوند.
از آنجا که DVR و NVR به روشهای مختلفی با دادههای ویدئویی برخورد میکنند، هر کدام به نوع خاصی از دوربین مداربسته نیاز دارند. دوربینهای سیستمهای NVR به صورت IP به دستگاه متصل میشوند، در حالی که سیستمهای DVR از دوربینهای آنالوگ استفاده میکنند.
توجه به این نکته مهم است که سیستم مبتنی بر DVR یک سیستم امنیتی با سیم است، در حالی که سیستمهای NVR میتوانند به صورت سیمی یا بیسیم باشند.
ویژگی | DVR | NVR |
---|---|---|
نوع دوربین | از دوربینهای آنالوگ استفاده میکند | از دوربینهای IP (دوربینهای تحت شبکه) استفاده میکند |
نصب | نیاز به کابل کشی آنالوگ برای اتصال دوربینها دارد | دوربینها از طریق شبکه (Ethernet) به NVR متصل میشوند |
کیفیت تصویر | کیفیت تصویر محدود به رزولوشن دوربینهای آنالوگ است | کیفیت تصویر بالا، وابسته به دوربینهای IP با وضوح بالا |
مدیریت | اغلب نیاز به مدیریت محلی (روی دستگاه DVR) دارد | مدیریت از طریق شبکه بوده و معمولا از راه دور قابل انجام است |
هزینه | معمولا ارزانتر است | به دلیل نیاز به دوربینهای پیشرفتهتر هزینه بیشتری دارد |
انعطافپذیری | انعطافپذیری کمتر، محدود به فاصله کابلها و تعداد دوربینها | انعطافپذیری بیشتر، قابلیت اضافه کردن دوربینهای جدید بدون محدودیت فیزیکی |
حجم داده | معمولا نیاز به فضای ذخیرهسازی کمتر دارد | به دلیل کیفیت بالای ویدئو نیاز به فضای ذخیرهسازی بیشتر دارد |
پردازش ویدئو | پردازش و ذخیرهسازی ویدیو مستقیما روی DVR انجام میشود | پردازش و ذخیرهسازی ویدیو به صورت شبکهای و روی NVR انجام میشود |
ویژگیها و کارکرد DVR
در چند سال گذشته کیفیت تصاویر آنالوگ به حدی بالا رفته که باعث کاهش تفاوت در وضوح بین دو سیستم دی وی آر و ان وی آر شده است. در این قسمت به صورت تخصصی اما ساده و شفاف به بررسی کامل دستگاه DVR میپردازیم.
نوع دوربین مداربسته (آنالوگ)
دوربینهایی که در سیستمهای DVR استفاده میشوند باید از نوع دوربینهای آنالوگ باشند. یکی از عوامل اصلی تفاوت هزینهها در این سیستم، به نوع دوربین بستگی دارد. سیستم DVR نسبت به سیستمهای NVR انعطافپذیری کمتری در انتخاب دوربینها دارد.
در سیستم DVR، دوربینهای آنالوگ سیگنالهای آنالوگ را به دستگاه ضبطکننده ارسال میکنند و سپس تصاویر پردازش میشوند. یکی از مزایای این سیستم، کاهش پیچیدگیها نسبت به سیستم NVR است.
خدمات دوربین مدار بسته را از تیم حرفهای ما بخواهید!
شماره تماس ایده آل گستر 02181010
نوع کابل (کواکسیال BNC)
در مقاله انواع کابلهای دوربین مداربسته، در مورد این نوع کابل شرح داده شده است. در سیستم NVR دوربین مداربسته از طریق یک کابل کواکسیال BNC به ضبط کننده DVR متصل میشود. برای استفاده از کواکسیال، نکاتی نیز وجود دارد که باید به آنها دقت شود. در این بخش به برخی از مهمترین نکات میپردازیم.
-
-
- اگر فضای مورد نظر شما اتصالات کواکسیال موجود برای سیستم امنیتی قبلی را داشته باشد، میتوانید از همان کابل برای اتصال سیستم جدید خود استفاده کنید.
-
-
ضبط کننده
انعطاف پذیری سیستم
سیستمهای امنیتی DVR از نظر نوع دوربین و گزینههای نصب از انعطاف پذیری کمتری نسبت به همتایان NVR خود برخوردار هستند. در حالی که سیستمهای مبتنی بر NVR میتوانند دوربینهای امنیتی بیسیم و با سیم را با هم ادغام کنند، سیستمهای DVR فقط میتوانند از دوربینهای امنیتی سیمی استفاده کنند.
خرید آنلاین دوربین مداربسته پاناسونیک
کیفیت تصویر و صدا
همانطور که توضیح دادیم، در سیستمهای DVR دوربینها فیلم آنالوگ را از طریق کابل کواکس به طور مستقیم به ضبط کننده منتقل میکنند و تصاویر در ضبط کننده پردازش میشوند.
سیگنال آنالوگ در مقایسه با سیستمهای NVR تصویری با کیفیت پایینتر ایجاد میکند. کابلهای کواکسیال همچنین بهطور طبیعی سیگنال صوتی را منتقل نمیکنند و ضبط کنندههای DVR معمولا دارای تعداد محدودی از درگاههای ورودی صوتی هستند.
ویژگیها و کارکرد NVR
سیستمهای دوربین امنیتی NVR از جدیدترین فناوریها برای ارائه یک سیستم امنیتی پیشرفته و غنی از ویژگیهای مختلف استفاده میکنند. این نوع سیستمها، به عنوان دوربین مداربسته POE نیز شناخته میشوند. سیستمهای مبتنی بر NVR نسبت به سیستمهای DVR انعطافپذیر و پیچیدهتر هستند.
نوع دوربین (تحت شبکه یا IP)
از آنجا که در سیستمهای NVR پردازش دادههای ویدئویی در خود دوربینها انجام میشود، دوربینهای این سیستمها نسبت به دوربینهای سیستمهای DVR قدرتمندتر هستند. سیستمهای NVR از دوربینهای IP استفاده میکنند که بهعنوان دستگاههای مستقلی عمل میکنند و بهطور مستقیم تصاویر را ضبط و پردازش میکنند.
هر دوربین تحت شبکه دارای یک چیپست داخلی است که وظیفه پردازش دادههای ویدئویی را بر عهده دارد. این دادهها سپس به ضبطکننده منتقل میشوند. برخلاف دوربینهای آنالوگ، اکثر دوربینهای تحت شبکه علاوهبر ضبط ویدیو، قادر به ضبط و ارسال صدا نیز هستند.
همچنین، سختافزار پیشرفتهتر این دوربینها به آنها امکان میدهد تا از قابلیتهای هوشمند و تجزیهوتحلیل ویدئویی پیشرفتهتری مانند تشخیص چهره برخوردار باشند.
نوع کابل (اترنت)
مانند سیستمهای DVR، در سیستمهای NVR نیز دوربین به ضبط کننده متصل میشود. با این حال، نحوه اتصال دوربین به ضبط کننده کاملا متفاوت است. سیستمهای NVR برای انتقال داده از کابلهای استاندارد اترنت مانند cat5e و cat6 استفاده میکنند. نصابهای حرفهای کابلهای اترنت را به دلیل داشتن مزایای بیشتر به کابلهای کواکسیال ترجیح میدهند:
-
کابل اترنت با استفاده از فناوری Power over Ethernet (PoE) میتواند برق مورد نیاز دوربین را تأمین کند. این ویژگی باعث میشود که برای ارسال تصویر، صدا و تأمین برق دوربین، تنها به یک کابل نیاز داشته باشید.
-
کابل اترنت نازکتر و انعطافپذیرتر از کابل کواکسیال است و در صورت نیاز به سوراخ کردن دیوار، فقط به یک سوراخ کوچک نیاز دارد. همچنین، این کابل ارزانتر و بهراحتی در دسترس است و در نتیجه، تعویض یا گسترش سیستم دوربینها را آسانتر و مقرونبهصرفهتر میکند.
-
بسیاری از خانهها و کسبوکارهای امروزی بهطور پیشفرض با سیمکشی اترنت ساخته میشوند که نصب دوربینها را بسیار آسانتر میکند. یکی دیگر از مزایای کابل اترنت این است که هر دوربین در سیستم میتواند صدا را نیز انتقال دهد، زیرا اترنت قابلیت ارسال دادههای صوتی را دارد.
-
برای اتصال دوربینها به دستگاه ضبط، نیازی به اتصال مستقیم کابل بین آنها نیست. کافی است دوربینها و دستگاه ضبط در یک شبکه بیسیم مشترک قرار بگیرند. این موضوع باعث میشود نصب دوربینها مرتبتر و سادهتر باشد، زیرا به کابلکشیهای متعدد نیازی نخواهد بود.
-
علاوهبر این، با استفاده از سوئیچهای شبکه، میتوان فاصله دوربینها از دستگاه ضبط را بدون افت کیفیت تصویر افزایش داد.
ضبط کننده
بر خلاف سیستم DVR، ضبط کننده در یک سیستم NVR دادههای ویدیویی را پردازش نمیکند. این مرحله قبل از انتقال، در دوربین انجام میشود. ضبط کنندههای NVR فقط برای ذخیرهسازی و مشاهده فیلم استفاده میشوند.
انعطاف پذیری سیستم
سیستمهای NVR ذاتا انعطاف پذیر هستند زیرا دوربینهای امنیتی لزوما به طور فیزیکی به ضبط کننده وصل نمیشوند. اما دوربینهای IP فقط باید در همان شبکه باشند. به این ترتیب، ممکن است شما در هر کجای جهان دوربینهایی در یک شبکه داشته باشید که به NVR شما متصل میشوند و میتوانند به عنوان یک سیستم جامع مشاهده شوند.
کیفیت تصویر و صدا
تفاوت DVR و NVR از نظر ظاهری
دستگاههای DVR و NVR از نظر ظاهری متفاوت هستند. دستگاه NVR معمولا دارای پورتهای شبکه RJ45 است که برای اتصال دوربینهای IP به آن استفاده میشود. در حالی که دستگاه DVR از درگاه کواکسیال برای اتصال دوربینهای آنالوگ بهره میبرد. برخی مدلهای NVR ممکن است تنها یک یا دو پورت شبکه در پنل پشتی داشته باشند که این پورتها بهطور ویژه برای اتصال دوربینها طراحی نشدهاند. این دستگاهها معمولا چند کاناله هستند و به دلیل عدم وجود پورت PoE، برای اتصال دوربینها به سوئیچ نیاز دارند.
DVR بخرم یا NVR؟ کدام بهتر است؟
هنگامی که قصد خرید سیستم مداربسته دارید، انتخاب بین DVR و NVR به نیازهای خاص شما بستگی دارد. سیستمهای NVR که مبتنی بر شبکه هستند، امکانات بیشتری برای ارتقا و انعطافپذیری دارند. این سیستمها قادر به پشتیبانی از دوربینهای IP با کیفیت بالاتر و نصب سادهتر هستند، زیرا نیازی به کابلکشی زیاد ندارند و امکان اتصال دوربینها به شبکه از راه دور وجود دارد. به همین دلیل، برای محیطهای بزرگ مانند کارخانهها، سازمانهای اداری یا فروشگاههای بزرگ، NVR انتخاب مناسبتری خواهد بود. از طرفی، سیستمهای DVR برای محیطهای کوچکتر و سیستمهای آنالوگ کارآمدتر هستند و هزینه کمتری دارند. بنابراین، اگر نیاز به یک سیستم نظارتی ساده و مقرون بهصرفه دارید، سیستمهای آنالوگ با DVR کافی خواهند بود.