با فراگیر شدن تلفنهای اینترنتی، اصطلاحات بسیار زیادی در این زمینه به کار برده میشود که میتواند مخاطب را گیج و سردرگم کند. برای نمونه، وقتی قصد دارید برای شرکت خود تلفن بخرید، با محصولاتی روبرو میشوید که به آنها تلفن IP (IP فون، IP phone) میگویند. البته اسم اصلی این محصولات سیپ فون (تلفن SIP) است. در این شرایط، ممکن است به درستی از عملکرد و مزایای این نوع تلفنها آگاه نباشید و تصمیمگیری برایتان سخت شود.
در این مقاله توضیح میدهیم که سیپ فون (تلفن SIP) چیست و برای اینکه با این مفهوم بهتر آشنا شوید، درباره تکنولوژی سیپ هم حرف میزنیم و میگوییم تفاوت ویپ (VoIP) و سیپ (SIP) در چیست.
مشاوره با کارشناسان ایدهآل گستر
آشنایی با سیپ فون
سیپ فون یا تلفن SIP، یک نوع تلفن است که از طریق اینترنت تماس برقرار میکند. برخلاف تلفنهای عادی که از خطوط سنتی تلفن برای زنگ زدن یا زنگ خوردن استفاده میکنند، سیپ فونها از یک تکنولوژی به نام ویپ استفاده میکنند تا صدا را از طریق اینترنت منتقل کنند.
تماس اینترنتی مزایای زیادی نسبت به تماسهای سنتی دارد، از جمله هزینه کمتر، امکانات بیشتر و صدای HD.
دو نوع سیپ فون یا تلفن SIP داریم: سختافزاری و نرمافزاری.
سیپ فون سختافزاری: ظاهری شبیه به تلفنهای معمولی رومیزی دارد. شرکتهای ارائهدهنده خدمات ویپ آن را راهاندازی میکنند و وقتی به شبکه متصل شد، همانطور وصل میماند.
سیپ فون نرمافزاری: این تلفن، نرمافزاری است که روی کامپیوتر یا موبایل نصب میشود. کافی است کاربر، یوزر و پسورد را وارد کند تا بتواند تماس برقرار کند.
امکانات سیپ فون
سیپ فون (تلفن SIP) امکانات متعددی در اختیار کاربر میگذارد، از جمله:
- فوروارد کردن تماس: میتوانید تماسها را به صندوق صوتی، یک شماره تلفن دیگر یا حتی یک گوشی دیگر فوروارد کنید.
- موسیقی انتظار: میتوانید برای کسی که تماس گرفته و در صف انتظار است، موسیقی یا یک پیام صوتی خاص را پخش کنید.
- اتصال به وایفای: میتوانید با وصل شدن به شبکه وایفای در هر جایی، زنگ بزنید یا تماسها را دریافت کنید. در این صورت حتی اگر پشت میز هم نباشید، میتوانید به تماسها پاسخ دهید.
- منشی تلفنی: یک صدای ضبط شده به کسانی که تماس گرفتهاند، خوشامد میگوید و آنها را به فرد یا بخش مناسب هدایت میکند.
- تماس همزمان: در ازای یک تماس ورودی، چند تلفن زنگ میخورد تا مطمئن شوید حتما یک نفر به تماس جواب میدهد.
- ارتباطات یکپارچه: میتوانید سیستم تلفنی خود را با ایمیل، کنفرانس ویدیویی و… ترکیب کنید.
- فناوری PoE: نیاز به کابلکشی برق را برطرف میکند و تلفن، برق مورد نیاز خود را از کابل شبکه میگیرد.
- کیفیت صدای HD
- ضبط تماسها
- امکان تماس با موبایل و کامپیوتر
تلفنهای ویپ ایدهآل گستر از فناوری سیپ (SIP) نیز پشتیبانی میکنند
در ادامه، درباره ویپ و سیپ و تفاوت آنها صحبت میکنیم تا با سیستمی که تلفن IP با آن کار میکند، بیشتر آشنا شوید.
تفاوت ویپ و سیپ چیست
در دنیای ارتباطات اغلب از ویپ (VoIP) و سیپ (SIP) به جای هم استفاده میشود، اما این دو، یک چیز مشترک نیستند. البته هر دو تکنولوژی باعث شدهاند انقلابی در صنعت ارتباطات شکل بگیرد. با این حال، با یکدیگر تفاوت هم دارند.
اگر میخواهید بدانید تفاوت ویپ و سیپ چیست، در ادامه مطلب با ما باشید.
ویپ چیست
ویپ چیست؟ ویپ (VoIP) تکنولوژی است که اجازه میدهد صدا از طریق اینترنت منتقل شود. ویپ به جای استفاده از خطوط تلفن معمولی، از IP یا اینترنت برای انتقال صدا استفاده میکند. این فناوری به دلیل صرفهجویی در هزینه و انعطافپذیری که دارد، در سالهای اخیر محبوب شده است.
اما ویپ چگونه کار میکند؟
ویپ (VoIP) سیگنالهای آنالوگ صدا را میگیرد، آنها را به بستههای دیجیتال تبدیل میکند و از طریق اینترنت منتقل میکند. این بستههای دیجیتال، در مقصد دوباره به صدا تبدیل میشوند و مخاطب در آن سوی خط، آن را میشنود.
ویپ دو نوع دارد:
سرویس Hosted VoIP: در این نوع از ویپ، یک شرکت متخصص در زمینه ویپ، خدمات را اغلب به صورت ابری به شما ارائه میدهد و بسیاری از زیرساختها و تجهیزات لازم در این زمینه را در اختیارتان میگذارد. مسوولیت بسیاری از امور مربوط به تعمیرات، نگهداری، بهروزرسانی و امنیت شبکه هم برعهده آنها است.
سرویس Non-hosted VoIP: در این مدل، شما تمام زیرساختها و تجهیزات لازم را تهیه و نصب میکنید و اگرچه مسوولیت کارهای نگهداری، تعمیرات و امنیت با خودتان است، اما روی اغلب جنبههای کار، کنترل کامل دارید. این نوع سرویس، در ابتدای راهاندازی به سرمایهگذاری بیشتری نیاز دارد و معمولا مناسب شرکتهای بزرگتر است.
سیپ چیست
پروتکل SIP چیست؟ سیپ تکنولوژی لازم برای شروع، ادامه و پایان تماس است. به بیان سادهتر، سیپ در راهاندازی و مدیریت ارتباطات در اینترنت کاربرد دارد.
سیپ دو ویژگی خاص دارد. فناوری ویپ فقط قادر است صدا را از طریق اینترنت انتقال دهد اما سیپ، تصویر و فایل را هم از طریق اینترنت جابهجا میکند. دوم اینکه، اگر یک گوشی تلفن از فناوری سیپ پشتیبانی کند، میتواند به دستگاه سانترال از هر برند دیگری وصل شود؛ در حالی که اگر یک گوشی تلفن از فناوری سیپ پشتیبانی نکند، معمولا باید به دستگاه سانترال از همان برند خودش وصل شود.
حالا فرق VoIP و SIP چیست؟
اغلب از ویپ و سیپ در کنار هم یا به جای هم استفاده میشود، اما این دو تا یکسان نیستند. سیپ یکی از پروتکلها و فناوریهای فراوانی است که میتواند در کنار ویپ استفاده شود. جدولهای زیر میتوانند در درک بهتر این موضوع کمک کنند:
فقط ویپ (VoIP) |
|
نکات مثبت | نکات منفی |
ارزانتر | نیاز به اینترنت باکیفیت |
راهاندازی سادهتر | فقط از صدا پشتیبانی میکند، تصویر ندارد |
بدون نیاز به قراردادهای طولانی مدت | با نرمافزارهای شخص ثالث ترکیب نمیشود |
ویپ (VoIP) با سیپ (SIP) |
|
نکات مثبت | نکات منفی |
تماس تصویری دارد | نیاز به اینترنت خیلی باکیفیت |
با نرمافزارهای شخص ثالث کار میکند | کیفیت کار به شرکت ارائهدهنده خدمات بستگی دارد |
از خطوط تلفن PRI پشتیبانی میکند | باید از نظر امنیتی، بسیار مراقب باشید |
مشخص است که نمیتوان ویپ و سیپ را به طور مستقیم با هم مقایسه کرد، چون نه تنها عملکردشان فرق دارد، بلکه در بعضی از جاها همپوشانی هم دارند. آیا ویپ به تنهایی برای شرکت شما کافی است؟ یا در کنار آن به سیپ هم نیاز دارید؟ موقع خرید تلفن IP چه مسایلی را باید در نظر بگیرید؟ چه مدل تلفنی با سیستم ویپ یا سیپ سازگار است؟ کدام مدل تلفن، هم قیمت مناسبی دارد و هم نیازهای شما را برآورده میکند؟ برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از کارشناسان ایدهآل گستر مشاوره رایگان بگیرید.
مشاوره با کارشناسان ایدهآل گستر
شماره تماس کارشناسان ایدهآل گستر: 02181010