نصب و راه اندازی ویپ (voip) + معرفی تجهیزات لازم

راه اندازی ویپ برای کسب‌ و کارهایی که به دنبال توسعه و بهبود وضعیت ارتباطی خود با مشتریان هستند، یک ضرورت مهم محسوب می‌شود. تا چند سال قبل، ذهنیت ما از تلفن، دستگاهی بود که باید به خط آنالوگ مخابرات وصل شود و صدا را در بستر کابل‌های مسی مخابرات منتقل کند، اما ظهور فناوری VoIP همه‌چیز را در این زمینه تغییر داد. اکنون شما می‌توانید تنها با اتصال به اینترنت، اقدام به برقراری تماس‌های تلفنی کنید.

برای برقراری تماس در بستر اینترنت، در اولین مرحله، نیاز به راه‌اندازی یک مرکز تلفن VoIP دارید. این مراکز با ارائه زیرساخت‌های لازم، شرایط را برای استفاده از خطوط اینترنتی (یا حتی خط تلفن آنالوگ) بدون نیاز به کابل کشی‌های سنگین فراهم می‌کند.

خط تلفن اینترنتی چیست؟

خطوط سنتی مخابرات به صورت آنالوگ ارائه می‌شدند. در این شرایط، باید از سرور اصلی تا درب منزل شما با کابل مسی مخابرات پوشش داده می‌شد. سپس از ورودی منزل تا پشت پریز تلفن نیز سیم کشی می‌شد. در نهایت شما با اتصال یک دستگاه تلفن آنالوگ به این پریز، می‌توانستید به برقراری تماس بپردازید. این خطوط تلفن هم‌چنان در منازل و بسیاری از محیط‌های کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خط تلفن اینترنتی

خط تلفن اینترنتی نیازی به کابل کشی مخابرات ندارد و روی بستر شبکه فعال می‌شود. در حقیقت، برای نصب و راه‌اندازی این خط‌ها، تنها راه‌اندازی یک شبکه به منظور اتصال به اینترنت کفایت می‌کند. یک خط اینترنتی، صدا را نه به صورت سیگنال‌های آنالوگ بلکه مانند یک بسته از داده‌ها و در بستر شبکه منتقل می‌کند.

اپراتورهای زیادی در کشورمان در زمینه ارائه و راه‌اندازی خطوط اینترنتی فعالیت می‌کنند. برای استفاده از این خط، باید متناسب با نیازها و انتظارات خود، اقدام به ثبت نام در یک اپراتور مورد اعتماد نمایید. پهنای باند اینترنت مناسب، اولین و مهم‌ترین پیش‌نیاز لازم برای استفاده از این خطوط محسوب می‌شود.

آسیاتک، رسپینا، شاتل، صبانت، فرزانگان و حتی خود مخابرات، از جمله اپراتورهایی هستند که خطوط اینترنتی را به مشتریان ارائه می‌دهند. انتخاب اپراتور کاملا به نظر شما بستگی دارد. اما سوال اینجاست که آیا برای راه اندازی ویپ، تنها خرید و فعال سازی خط تلفن اینترنتی کفایت می‌کند؟ قطعا خیر!

همان‌طور که در ابتدا نیز اشاره شد، برای راه اندازی ویپ، نیاز به تجهیز مرکز تلفن VoIP خواهید داشت، زیرا این تلفن‌ها بر اساس تکنولوژی ویپ کار می‌کنند.

VoIP چیست؟

VoIP مخفف عبارت “Voice over Internet Protocol” و به معنی انتقال صدا در بستر اینترنت است. در حقیقت، خط تلفن اینترنتی نیز بر اساس همین تکنولوژی راه‌اندازی می‌شود. ویپ این امکان را به کاربران می‌دهد تا تنها با اتصال به اینترنت، اقدام به برقراری تماس با خط تلفن ثابت خود نمایند. دقت کنید که این کار حتی بدون دستگاه تلفن و از طریق رایانه نیز قابل انجام است!

ویپ چیست

راه اندازی مرکز تلفن VoIP هزینه‌های ارتباطی شما را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. علاوه بر این، می‌تواند تمامی شعبه‌های یک مجموعه را به صورت یکپارچه پشتیبانی کند. هم‌چنین می‌توانید تماس‌های بین‌المللی را با هزینه‌های بسیار کمتری برقرار کنید و کلیه تماس‌های داخل مجموعه نیز رایگان خواهند بود (حتی میان دو شعبه مختلف در دو شهر یا کشور).

برای استفاده از خدمات ویپ روش‌های مختلفی وجود دارند که انتخاب هر کدام از آن‌ها به نیازها و انتظارات شما بستگی دارد. ما در ادامه سعی می‌کنیم به صورت کوتاه، مراحل راه‌اندازی مرکز تلفن ویپ را بررسی کنیم. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه، می‌توانید مقاله “آشنایی با سیستم تلفن ویپ (VoIP) و نحوه عملکرد آن” را مطالعه نمایید.

پیش‌نیازهای نصب و راه‌اندازی ویپ

برای راه‌اندازی یک سیستم ویپ موثر، باید پیش‌نیازهای زیر را فراهم کنید:

  1. اتصال اینترنت با پهنای باند کافی: برای جلوگیری از افت کیفیت تماس، پهنای باند اینترنت باید کافی باشد.
  2. سخت‌افزار و نرم‌افزار مناسب: شامل گوشی‌های ویپ، سرور و نرم‌افزارهای PBX.
  3. شبکه پایدار: کیفیت شبکه داخلی شما باید به گونه‌ای باشد که اختلالات در تماس‌ها به حداقل برسد.

مراحل راه اندازی VoIP

مراکز تلفن سنتی در مجموعه‌های کاری به صورت سنتی و آنالوگ پیاده‌سازی می‌شدند. در این مراکز، یک باکس سانترال (PBX) به صورت فیزیکی نصب شده و خطوط شهری و داخلی‌ها از طریق کابل‌کشی‌های مخصوص به آن وصل می‌شدند. این روش معمولا هزینه‌های زیادی را در پی دارد و البته توسعه آن نیز مقداری مشکل به نظر می‌رسد.

راه اندازی سیستم ویپ

مراکز تلفن جدید بر اساس VoIP پیاده‌سازی می‌شوند و ضمن داشتن هزینه‌های بسیار پایین‌تر نسبت به مدل‌های آنالوگ، از قابلیت توسعه بیشتری نیز برخوردار هستند. امروزه با قاطعیت می‌توان گفت که تماس‌های اینترنتی از نظر کیفیت صدا، هیچ چیزی از تماس‌های سنتی و آنالوگ کم ندارند. همین موضوع، منجر به استقبال بیشتر مدیران کسب و کار از مرکز تلفن ویپ یا تحت شبکه شده است که می توانید از این قسمت اقدام به مشاهده قیمت تلفن ویپ کنید.

برای راه‌اندازی VoIP به تجهیزات ویپ نیاز دارید که می توانید آنها را از لینک داده شده، خریداری کنید. ما در ادامه، به بررسی 7 قدم ساده برای استفاده از خدمات ویپ در محیط‌های کاری خواهیم پرداخت. با دنبال کردن این مراحل، می‌توانید اقدام به راه‌اندازی ویپ و تلفن اینترنتی نمایید و از قابلیت‌های متنوع آن برخوردار شوید.

1- تعداد کاربران مرکز تلفن خود را مشخص کنید

اولین و مهم‌ترین قدم در راه‌اندازی یک مرکز تلفن VoIP این است که تعداد کارمندان مجموعه تحت نظر خود را مشخص کنید. این موضوع به شما کمک می‌کند تا تعداد خطوط مورد نیازتان را تعیین کنید. علاوه بر این، با بررسی تعداد کارمندان احتمالی، خواهید فهمید که آیا سرویس اینترنت فعلی که در اختیار دارید برای راه‌اندازی مرکز تلفن تحت شبکه کفایت می‌کند یا خیر.

تعداد کارمندان خود را تعیین کنید

شرکت ایده‌آل گستر به عنوان نمایندگی رسمی و مرکز مجاز نصب و راه‌اندازی مراکز تلفن تحت شبکه پاناسونیک، می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند. کارشناسان ما در ایده آل گستر، ضمن ارائه راهنمایی‌های لازم، مناسب‌ترین روش برای راه‌‌اندازی تلفن تحت شبکه را نیز به شما معرفی می‌کنند. فراموش نکنید که سانترال‌ تحت شبکه Panasonic از قبیل محصولات سری TDE و NS یکی از بهترین ابزارها برای راه‌اندازی سیستم‌های VoIP محسوب می‌شوند.

مشاوره رایگان با کارشناسان ایده‌آل گستر

2- سرویس اینترنت مجموعه خود را بررسی کنید

پس از بررسی تعداد کارمندان، نوبت به سرویس اینترنت خواهد رسید. در حقیقت شما باید به این نتیجه برسید که آیا سرویس اینترنت فعلی، کفاف راه‌اندازی سیستم VoIP و پشتیبانی از تمامی کارمندان را دارد یا خیر. این موضوع به دو دلیل از اهمیت زیادی برخوردار است:

  1. کیفیت مکالمه‌های تلفنی ویپ، به صورت کامل به پهنای باند و سرعت اینترنت مجموعه کاری شما بستگی دارد.
  2. بررسی اولیه سرعت اینترنت، می‌تواند از بروز هزینه‌های بعدی برای توسعه خط اینترنت یا تعویض سرور ویپ جلوگیری کند.

از سرویس اینترنت خود مطمئن شوید

خوشبختانه بررسی این موضوع که آیا سرویس فعلی اینترنت شما برای راه‌اندازی VoIP کفایت می‌کند یا خیر، کار دشواری نیست. بهتر است قبل از هر اقدامی، از این موضوع به صورت کامل مطمئن شوید.

3- بودجه مورد نظر خود را تنظیم کنید

VoIP طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها را ارائه می‌دهد که ممکن است در همان نگاه اول، مجذوب آن‌ها شوید. اما بد نیست بدانید که برخی از این قابلیت‌ها و امکانات، ممکن است هزینه نهایی شما را برای راه‌اندازی یک تلفن اینترنتی افزایش دهد. سعی کنید همان اول کار، سقف بودجه موردنظر خود را تعیین کنید. این موضوع باعث می‌شود در ادامه بتوانید از برخی از ویژگی‌های غیرضروری چشم‌پوشی کنید.

4- تعیین کنید کدام ویژگی‌ها برای شما از اهمیت بیشتری برخوردار هستند

همان‌طور که گفته شد، VoIP ویژگی‌های متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. داشتن شماره تلفن منحصر به فرد برای هر کاربر، قابلیت کنفرانس، امکان راه‌اندازی ویپ روی موبایل، روتر خودکار و… تنها بخشی از این امکانات محسوب می‌شوند. به عنوان مثال، ممکن است برخی از کارمندان شما به صورت دورکاری فعالیت کنند؛ در این صورت، برنامه‌های تلفن همراه از اهمیت زیادی برخوردار هستند.

ویژگی های مهم ویپ را بررسی کنید

به طور خاص تعیین کنید که چرا قصد دارید یک مرکز تلفن VoIP را در مجموعه کاری خود راه‌اندازی کنید. می‌خواهید چه کاری انجام دهید و کاربرد اصلی آن چیست؟ (برقراری تماس، تماس‌های کنفرانسی، دسترسی به خطوط تلفن ثابت شرکت در خارج از مجموعه و…)

به عنوان یک پیشنهاد دیگر، می‌توانید ویژگی‌های VoIP را به دو دسته ویژگی‌های ضروری و ویژگی‌هایی که دوست دارید اما ضروری نیستند، تقسیم‌بندی کنید. این موضوع به شما کمک می‌کند که سرمایه‌گذاری خود را در درجه اول، روی کاربردهای حیاتی و مورد نیاز تنظیم کنید.

5- سرویس تلفنی VoIP را انتخاب کنید

اکنون و پس از بررسی‌های اولیه، نوبت به انتخاب سرویس ارائه دهنده VoIP می‌رسد. در این مرحله شما باید تعیین کنید که قصد دارید مرکز تلفن خود را به چه روشی پیاده‌سازی کنید. توصیه می‌کنیم ارائه‌دهنده‌ای را انتخاب کنید که از شرایط زیر برخوردار باشد:

  1. تمامی ویژگی‌های مورد نیاز شما را ارائه دهد.
  2. دقیقا همان‌گونه کار می‌کند که شما انتظار دارید.
  3. با بودجه موردنظر شما هماهنگی دارد.
  4. استفاده از VoIP را برای شما آسان کند.
  5. خدمات پس از فروش و پشتیبانی خوبی دارد.

به عنوان بهترین روش برای راه‌اندازی مراکز تلفن VoIP، ما به شما استفاده از باکس‌های سانترال تحت شبکه پاناسونیک را پیشنهاد می‌دهیم. شرکت ایده‌آل گستر این آمادگی را دارد تا مرکز تلفن IP شما را در کمترین زمان ممکن و با استفاده از تجهیزات کاملا اورجینال راه‌اندازی کند. مشاورین ما از همان لحظه نخست، در کنار مشتریان حضور دارند و راهنمایی‌های لازم و تخصصی را به آن‌ها ارائه خواهند داد.

6- تلفن و سایر سخت افزارها را تهیه کنید

پس از نصب اولیه، نیاز به خرید تلفن‌های تحت شبکه و سایر سخت‌افزارهای مورد نیاز دارید. البته زیاد نگران نباشید، زیرا بسیاری از مراکز تلفن VoIP این امکان را برای شما فراهم می‌کنند تا از دستگاه‌های تلفن آنالوگ و سنتی نیز استفاده کنید. علاوه بر این، دستگاه‌های تلفن همراه هوشمند و رایانه‌های شخصی نیز می‌توانند با استفاده از برنامه‌های مخصوص، به عنوان یک تلفن به خطوط شهری مجموعه متصل شوند.

سخت افزارهای لازم برای voip

آداپتور‌های مخصوص VoIP که به آن‌ها ATA نیز گفته می‌شود، این امکان را به شما می‌دهد که از تلفن‌های آنالوگ نیز در مرکز تلفن تحت شبکه استفاده کنید. این موضوع برای مدیرانی که از مرکز تلفن سنتی استفاده کرده و اکنون قصد تعویض آن را به سیستم VoIP دارند، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود، زیرا دیگر نیازی به خرید تلفن‌های تحت شبکه و هزینه‌های جدید نیست!

نکته: با خرید و نصب دستگاه‌هایی که به آن‌ها گیت وی (Gateway) گفته می‌شود، می‌توانید مراکز تلفن VoIP را روی خطوط آنالوگ مخابرات نیز راه‌اندازی کنید. این در حالیست که خطوط تلفن اینترنتی نیازی به این گیت‌وی‌ها نخواهند داشت.

گیت وی، سرور ویپ یا IP-PBX مغز متفکر سیستم ویپ است که وظیفه مدیریت تماس‌ها، مسیریابی و ارائه خدمات تلفنی پیشرفته را بر عهده دارد. این سرورها معمولا به نرم‌افزارهای PBX متصل می‌شوند.

با این‌حال توجه داشته باشید که برای استفاده از تمامی ویژگی‌های ویپ، ممکن است نیاز به خرید تلفن تحت شبکه داشته باشید. این تلفن‌ها به صورت کاملا انحصاری بر پایه VoIP طراحی شده‌اند و قابلیت‌های ویژه‌ای از قبیل کیفیت صدای HD دارند. برای خرید انواع مختلف تلفن‌های IP می‌توانید به فروشگاه ایده‌آل گستر مراجعه نمایید.

برندهای مختلفی در زمینه طراحی و تولید تلفن‌های تحت شبکه (IP Phones) فعالیت می‌کنند. پاناسونیک، یالینک و گرنداستریم از مهم‌ترین شرکت‌هایی هستند که می‌توانید روی کیفیت و ابزارهای ارتباطی آن‌ها حساب کنید.

خرید تلفن ویپ

7- نصب نرم‌افزارهای مورد نیاز برای ویپ

نرم‌افزار PBX

PBX (Private Branch Exchange) یک سیستم تلفنی خصوصی است که به شما امکان مدیریت داخلی‌ها، تماس‌ها و امکانات تلفنی مختلف را می‌دهد. نرم‌افزارهای PBX مانند Asterisk ،FreePBX و 3CX از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای ویپ هستند.

نرم‌افزارهای کلاینت ویپ

نرم‌افزارهایی مانند Zoiper و Bria به کاربران این امکان را می‌دهند که از طریق کامپیوتر یا تلفن همراه خود تماس‌های ویپ را انجام دهند.

8- سیستم Voip خود را تنظیم و پیکربندی کنید

در بیشتر موارد، شما تلفن خود را به شبکه محلی متصل می‌کنید و اکثر پیکربندی‌ها را روی آن انجام می‌دهید. با این‌حال ممکن است نیاز باشد که برخی از تنظیمات را روی سرور VoIP نیز انجام دهید. اگر کمی در این زمینه حرفه‌ای باشید، می‌توانید مرکز تلفن تحت شبکه خود را مدیریت کنید.

البته جای نگرانی نیست، زیرا معمولا ارائه‌دهندگان VoIP از جمله شرکت ایده‌آل گستر، خدمات پس از فروش متنوعی را ارائه می‌دهند. توصیه می‌کنیم حتما آموزش‌های اولیه را ببینید تا بتوانید حداقل در سطوح پایین، برخی از ویژگی‌ها را مدیریت کنید.

مزایای سیستم تلفنی VOIP

از جمله مزایای voip می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • استفاده از رومینگ بین‌الملل
  • کیفیت بالا و کم نظیر مکالمه Full HD (مکالمات شما به صورت Full HD خواهد بود.)
  • ایجاد شماره های داخلی بدون محدودیت
  • کنفرانس و تماس صوتی و تصویری بین مشترکین
  • قابلیت ایجاد صف انتظار
  • امکان پاسخگویی در تبلت و تلفن همراه
  • امکان تهیه گزارش ریزمکالمات برای کاربران
  • قابلیت ضبط مکالمات ورودی و خروجی
  • قابلیت مدیریت، دریافت و ارسال فکس

گاهی اوقات این سوال پیش می آید که مزیت تلفن های VOIP به تلفن های سانترال قدیمی و یا به عبارتی تلفن های سنتی آنالوگ چه چیزی است که سمت و سوی حجم عظیمی از کاربران به سمت سیستم هایVOIP است؟

برتری های VOIP نسبت به تلفن سانترال قدیمی

  • رابط گرافیکی و مبتنی بر وب
  • عدم نیاز به سیم کشی و امکان راه اندازی voip خانگی
  • قابلیت افزایش ظرفیت
  • امکان انتقال شماره داخلی
  • دستگاه های تلفن (عدم پشتیبانی از پروتکل SIP توسط سیستم تلفنی نسل قدیم)
  • کاهش هزینه های تلفن

امکانات سیستم های مبتنی بر VOIP

  • تماس رایگان بین دفاتر و شعب شرکت بدون محدودیت مکانی
  • امکان بر‌قراری تماس های تحت شبکه اینترنت یا اینترانت با استفاده از تلفن تحت شبکه
  • حذف هزینه تجهیزات جانبی
  • عدم محدودیت در تعداد خطوط داخلی
  • انتقال تماس به شماره‌های شهری در مواقع عدم حضور در محل کار
  • ارائه گزارش‌های متنوع
  • ارسال و دریافت فکس
  • صندوق صوتی جهت ضبط تماس‌های وارده در مواقع عدم پاسخ‌گویی
  • تعریف صف تماس
  • مدیریت یکپارچه از راه دور
  • راه‌اندازی سرویس تماس تصویری یا کنفرانس تصویری
  • امکان سفارشی‌سازی نرم افزار
  • امکان ضبط و آرشیو مکالمات
  • منشی دیجیتال

کلام آخر

راه اندازی ویپ شاید در نگاه اول مقداری سخت و گیج‌کننده به نظر برسد؛ اما مطمئن باشید که کاملا ارزش هزینه و زمانی که برای آن می‌گذارید را خواهد داشت. فراموش نکنید که کارشناسان ما در ایده‌آل گستر همواره آماده ارائه راهنمایی‌های لازم به شما عزیزان هستند.

مشاوره رایگان با کارشناسان ایده‌آل گستر

شماره تماس کارشناسان ایده‌آل گستر: 02181010 

سوالات متداول

  1. ویپ چیست و چگونه کار می‌کند؟
    ویپ فناوری‌ای است که صدا را از طریق اینترنت منتقل می‌کند. این کار با تبدیل سیگنال‌های صوتی به داده‌های دیجیتال انجام می‌شود.
  2. آیا ویپ برای همه کسب‌وکارها مناسب است؟
    بله، ویپ می‌تواند به کسب‌وکارهای کوچک و بزرگ کمک کند تا هزینه‌های تلفنی خود را کاهش داده و ارتباطات بهتری داشته باشند.
  3. آیا برای ویپ به اینترنت با پهنای باند بالا نیاز است؟
    بله، پهنای باند کافی برای جلوگیری از افت کیفیت تماس‌ها ضروری است.
  4. آیا ویپ امنیت بالایی دارد؟
    با تنظیمات صحیح امنیتی و استفاده از رمزگذاری، ویپ می‌تواند امنیت بالایی داشته باشد.
  5. هزینه راه‌اندازی ویپ چقدر است؟
    هزینه‌ها به نوع سخت‌افزار و نرم‌افزار انتخابی بستگی دارد، اما معمولا راه‌اندازی ویپ نسبت به سیستم‌های تلفنی سنتی ارزان‌تر است.
3 | (2)
اشتراک در
اطلاع از
guest

1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x