برای استفاده بهینه از فناوری ویپ به تلفن ویپ نیاز است. تلفنهای ویپ ظاهری کاملا شبیه به تلفنهای معمولی دارند، اما با دو تفاوت بزرگ:
- تلفنهای معمولی با خطوط آنالوگ و سیمهای مسی کار میکنند اما تلفن ویپ (تلفن تحت شبکه) به اینترنت نیاز دارد.
- امکانات تلفن ویپ در اغلب موارد بسیار بیشتر از تلفنهای معمولی است.
در این مقاله انواع تلفن ویپ را معرفی میکنیم تا موقع خرید، با آگاهی و تسلط بیشتری، محصولی را که مناسب نیازهایتان باشد، انتخاب کنید.
مشاوره با کارشناسان ایدهآل گستر
چند نوع تلفن ویپ داریم؟
تلفن ویپ به دو دسته اصلی تقسیم میشود: سختافزاری و نرمافزاری. ابتدا تلفنهای نرمافزاری را بهطور مختصر توضیح میدهیم و سپس انواع تلفن ویپ سختافزاری را معرفی میکنیم.
تلفن نرمافزاری یا سافتفون
سافت فون، نرمافزاری است که روی موبایل، کامپیوتر، لپتاپ یا تبلت نصب میشود و به کمک آن میتوانید تماس تلفنی برقرار کنید.
ممکن است این پرسش پیش بیاید که من میتوانم با موبایل زنگ بزنم؛ پس چرا باید سافت فون نصب کنم؟ بله، شما میتوانید با تلفن همراه تماس بگیرید، اما از شماره خط خودتان استفاده میکنید اما وقتی با سافت فون زنگ میزنید:
- از شماره شرکت استفاده میکنید، یعنی با شماره شرکت زنگ میزنید یا به تماسهایی که با شرکت گرفته میشود، پاسخ میدهید.
- از اینترنت استفاده میکنید، نه خط تلفن.
در مقاله تلفن نرمافزاری یا سافتفون چیست بیشتر در این باره توضیح داده شده و مزایا و معایب تلفنهای نرمافزاری معرفی شده است. همچنین در مقاله محبوبترین سافتفونها چند سافتفون کاربردی معرفی شده است.
سافتفونها بهویژه برای دورکاری مناسب هستند و با کمک آنها میتوانید از هرجایی در دنیا به تلفنهای مجموعه خود دسترسی داشته باشید، چون نمیتوان تلفن سختافزاری را با خود به هر جایی برد. در مقابل، برای داخل شرکت، تلفنهای سختافزاری راحتتر هستند چون شبیه تلفنهای معمولیاند و کار با آنها برای کاربران ساده است.
تلفن سختافزاری
نوبت به تلفن سختافزاری میرسد. این تلفنها با دو روش مختلف کار میکنند:
- از طریق کابل اترنت یا همان کابل شبکه به سانترال ویپ وصل میشوند.
- از طریق وای فای به شبکه و سانترال ویپ متصل میشوند.
تلفنهای سختافزاری انواع متعددی دارند. مهمترین انواع آن را در زیر معرفی میکنیم:
- رومیزی
- بی سیم
- کنفرانس
- تصویری
☎️ تلفن رومیزی
تلفن رومیزی، مهمترین و رایجترین مدل تلفن تحت شبکه است. ظاهری کاملا شبیه به تلفنهای معمولی دارد و مناسب سازمانها، ادارات و امور روزمره است.
- اغلب این تلفنها کیفیت صدای HD دارند.
- تعداد خطهای ورودی این تلفنها گاه بسیار زیاد است. برای نمونه، تلفن تحت شبکه گرنداستریم GXV3370 و یا تلفن تحت شبکه یالینک SIP-T54W بسته به تنظیمات دستگاه سانترال، همزمان میتوانند به 16 خط مختلف تلفن وصل شوند.
- بعضی از مدلهای آن از فناوری PoE پشتیبانی میکنند، یعنی لازم نیست تلفن را با استفاده از آداپتور به برق بزنید، بلکه برق مورد نیاز از طریق همان کابل شبکه به دستگاه میرسد، در نتیجه احتیاج نیست تلفن به پریز برق نزدیک باشد.
- بعضی از انواع تلفن ویپ رومیزی، هم با کابل شبکه و هم با وای فای به شبکه وصل میشوند و در نتیجه لازم نیست حتما از کابل استفاده شود.
- اغلب دارای صفحه نمایش (رنگی یا سیاه و سفید)، دکمههای برنامهریزی شده و قابلیت اتصال هدست هستند. اندازه صفحه نمایش و تعداد دکمههای برنامهریزیپذیر (برای دسترسی سریع) به مدل تلفن بستگی دارد.
- امکان برگزاری کنفرانس تلفنی چندطرفه را دارند.
☎️ تلفن بی سیم
تلفن بی سیم مناسب کسانی است که در محیط کار دایم در حال تردد هستند. اگر قصد خرید تلفن برای فروشگاه، انبار یا کلینیک را دارید، احتمالا این مدل بیشتر مناسب شما است.
تلفنهای بیسیم ویپ به دو دسته تقسیم میشوند: وای فای و دکت. تفاوت این دو مدل در تکنولوژی مورد استفادهشان است. در مدل وای فای، گوشی یا هندست مستقیما به وای فای مجموعه وصل میشود و از این طریق با شبکه ارتباط برقرار میکند. این ارتباط تا جایی که آنتن وای فای وجود داشته باشد، برقرار میماند.
در تلفن دکت، پایه یا بیس از طریق کابل به شبکه وصل میشود. سپس گوشی یا هندست از طریق امواج رادیویی به پایه متصل میشود. معمولا کیفیت تلفن دکت بیشتر از تلفن وای فای است. برای آشنایی بیشتر با این دو فناوری میتوانید مقالههای تلفن بیسیم دکت چیست؟ و تلفن وایفای چیست؟ را مطالعه کنید.
مشاهده قیمت و خرید تلفن تحت شبکه
☎️ تلفن کنفرانس
در ادامه انواع تلفن ویپ، نوبت به تلفن کنفرانس میرسد. این مدل از تلفنهای ویپ برای اتاقهای کنفرانس و جلسات گروهی طراحی و ساخته شدهاند و دارای میکروفنهای چندطرفه و اسپیکرهای قدرتمندی هستند که برگزاری کنفرانس تلفنی با حضور افراد مختلف در سالنهای بزرگ را راحتتر میکند. با بهرهگیری از این محصولات، برگزاری جلسات تیمی یا مذاکرات از راه دور بسیار سادهتر میشود.
برای نمونه میتوان به تلفن کنفرانس آلکاتل 1800 و یا تلفن کنفرانس تحت شبکه یالینک CP960 اشاره کرد که برای تماس کنفرانسی مناسب هستند.
☎️ تلفن ویپ تصویری
وقتی از انواع تلفن ویپ حرف میزنیم، معمولا تلفنهای تصویری زیرمجموعه تلفن رومیزی قرار میگیرند. با این حال، امکانات این مدل از گوشیهای ویپ بسیار بیشتر از تلفنهای رومیزی معمولی است و برای همین آنها را در یک دسته جداگانه قرار دادهایم. نکته مهم در این محصولات، وجود صفحه نمایش بزرگ رنگی و دوربین است که باعث میشود برای ویدئوکنفرانس، جلسات از راه دور و دفترهای هوشمند یک انتخاب خوب باشند.
تلفن تحت شبکه گرنداستریم GXV3370، تلفن تحت شبکه یالینک VP59 و تلفن تحت شبکه گرند استریم GXV3350 از نمونههای آن هستند.
انواع تلفن ویپ از نظر کاربرد
تلفن ویپ بر اساس قیمت و عملکرد خود نیز دستهبندی میشود که در این بین، دو گروه از همه مهمتر هستند:
- تلفنهای اقتصادی: از امکانات پایه برخوردار هستند، نمایشگر سادهای دارند و قیمت آنها ارزانتر است.
- تلفنهای مدیریتی: امکانات پیشرفتهای دارند، جنس بدنه آنها باکیفیتتر است و از نمایشگر لمسی بزرگ برخوردار هستند.
از نمونه تلفنهای اقتصادی میتوان به تلفن تحت شبکه یالینک SIP-T31P یا تلفن تحت شبکه گرند استریم GRP2601P اشاره کرد. نمونههایی که در بخش تلفن تصویری آمدند، از جمله تلفنهای مدیریتی هستند که علاوه بر تماس تصویری، امکانات متعددی را در اختیار کاربر قرار میدهند.
در مجموع، موقع انتخاب تلفن ویپ این نکات را در نظر بگیرید:
☎️ کاربر عادی: تلفن رومیزی یا نرمافزار ساده
☎️ کاربر مدیریتی: تلفن پیشرفته مثل تلفنهای تصویری
☎️ پذیرش یا مرکز تماس: تلفنهای رومیزی با چند خط متعدد، تلفن نرمافزاری پیشرفتهتر
☎️ کاربر با تحرک زیاد: تلفن بیسیم
برای کسب اطلاعات بیشتر و انتخاب تلفن مناسب خود میتوانید از مشاوره رایگان با کارشناسان ایدهآل گستر بهرهمند شوید.
مشاوره با کارشناسان ایدهآل گستر
شماره تماس کارشناسان ایدهآل گستر: 81010-021