استفاده از خطوط تلفن معمولی در دنیا کمکم منسوخ میشود. هماکنون بعضی از کشورها، خطوط تلفن معمولی (PSTN) را به طور کامل جمع کردهاند و بعضی دیگر نیز جمعآوری آن را در دستور کار دارند.
برای نمونه، سوئد در سال 2010 خطوط تلفن سنتی را کنار گذاشت و هماکنون بیش از 90 درصد از کابلهای مسی در این کشور از رده خارج شده است. آلمان هم در سال 2018 شبکه تلفن سنتی را تعطیل کرد. ژاپن، استونی، هلند و سنگاپور هم در فهرست کشورهایی هستند که با سیمکشی مسی خداحافظی کردهاند و هماکنون از فیبر نوری و فناوری ویپ استفاده میکنند.
در ایران هم فناوری ویپ به تدریج جانشین تلفنهای قدیمی میشود و مجموعههای کاری ترجیح میدهند از امکانات گستردهای که ویپ در اختیارشان میگذارد، استفاده کنند. به این ترتیب، خطوط تلفن مخابرات و سیمکشیهای آن نیز در حال تغییر است و به سمتی میرود که مناسب فناوریهای جدید از جمله ویپ باشد.
یکی از امکاناتی که مخابرات برای استفاده بهینه از فناوریهای روز ارائه داده، خطوط سیپ ترانک است. در این مقاله، با راهاندازی سیپ ترانک مخابرات آشنا میشویم. تا انتها با ما همراه باشید.
مشاوره با کارشناسان ایدهآل گستر
مخابرات چند نوع خط تلفن دارد؟
- خطوط آنالوگ (PSTN)
- خطوط E1
- سیپ یا ویپ
خطوط آنالوگ (PSTN)
بیش از 100 سال است که در دنیا استفاده میشود. در این سیستم، مشترکان با استفاده از کابلهای مسی به مرکز مخابرات وصل میشوند. هر خط آنالوگ در هر زمان فقط میتواند یک تماس را برقرار کند. شمارههایی که مخابرات در این سیستم میدهد، 8 رقمی هستند.
خطوط E1
خطوط ایوان یا PRI مثل خط آنالوگ هستند و روی سیم مسی به مشترکان داده میشدند. تفاوت خط E1 با خط آنالوگ در این است که در خط آنالوگ، روی یک جفت سیم مسی، یک شماره با امکان یک تماس داده میشود اما در E1 روی یک جفت سیم مسی، یک شماره با امکان 30 تماس همزمان داده میشد.
خط ایوان دو نوع یک طرفه و دوطرفه داشت. در یک طرفه فقط از بیرون میتوانستند همزمان با 30 شماره مختلف به شما زنگ بزنند، اما در دوطرفه، شما هم میتوانستید همزمان به سی شماره در بیرون از مجموعه زنگ بزنید.
مجموعههایی که قبلا خط E1 دریافت کردهاند، همچنان قادر به استفاده از آن هستند، اما دیگر خط ایوان جدید داده نمیشود.
خطوط سیپ یا ویپ
خط سیپ 3 نوع است: سیپ ترانک، سیپ فون و tel30.
اگر تصمیم گرفتید از سیپ ترانک استفاده کنید، این نکات را در نظر داشته باشید:
- برای بهره بردن از سیپ ترانک باید به اینترنت متصل باشید.
- مخابرات خدمات سیپ ترانک را از طریق فیبر نوری ارئه میدهد اما شرکتهای خصوصی خدمات سیپ ترانک را از طریق امواج رادیویی و مودمهای سیمکارتی و بدون نیاز به سیمکشی به شما ارائه میکنند.
- اگر قصد دارید سیپ ترانک را از مخابرات بگیرید، باید خط FTTH (همان فیبر نوری) برای شما کشیده شود.
- روی هر شماره سیپ ترانک میتوانید 10، 20 و 30 خط بگیرید. از 30 به بعد، تعداد خطها 30تایی اضافه میشود، یعنی 60، 90 و…
- برای نمونه، اگر سیپ ترانک با 30 خط بگیرید و این کانالها یک طرفه باشند، به طور همزمان تا 30 مشتری میتوانند به مجموعه شما زنگ بزنند و صحبت کنند، بدون اینکه خط شما اشغال شود. اگر سیپ ترانک دوطرفه بگیرید، علاوه بر قابلیت قبلی، همزمان 30 کاربر میتوانند به بیرون از مجموعه زنگ بزنند.
- هزینه راهاندازی سیپ ترانک (در سال 1403) بیش از 100 میلیون تومان است. هر ماه نیز باید مبلغی را به عنوان شارژ بپردازید.
- شماره تلفنهای سیپ ترانک 5 و 8 رقمی هستند.
مشاوره با کارشناسان ایدهآل گستر
برای راهاندازی سیپ ترانک روی دستگاه سانترال، از کارشناسان ایدهآل گستر مشاوره بگیرید: 02181010
مدارک لازم برای درخواست سیپ ترانک مخابرات
برای دریافت سیپ ترانک میتوانید به مخابرات منطقه خود مراجعه کنید یا از شرکتهای خصوصی که این خدمات را ارائه میدهند، کمک بگیرید. برای دریافت خط سیپ ترانک، به این مدارک نیز نیاز دارید:
- اصل و کپی اساسنامه شرکت
- اصل و کپی آگهی تاسیس و آخرین تغییرات (بابت صاحبان امضا که 2 سال از آن نگذشته باشد)
- اصل و کپی مدرک از بابت آدرس درخواست، شامل قید آدرس در روزنامه رسمی یا سند مالکیت به نام شرکت یا اجارهنامه دارای کد رهگیری به نام شرکت
- اصل و کپی فرم کد اقتصادی (گواهی مودیان مالیاتی)
- اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی مدیرعامل و نماینده شرکت
- ارائه معرفینامه نماینده
- نامه درخواست سرویس موردنظر
- تکمیل فرم ثبتنام
- گواهی امضا صاحبان امضا (جهت سرشماره دوطرفه 8-8)