دوربین های مداربسته امروزه عضو مهمی در سیستم های حفظ امنیت برای اماکن مختلف هستند. با استفاده از دوربین مداربسته می توان هم از اعمال جرم پیشگیری کرد و هم به پیگیری جرایم اتفاق افتاده پرداخت. یکی از مهمترین نگرانی های کاربران دوربین های مداربسته، حفظ امنیت در زمان تاریکی یا شب است. برای اطمینان از کیفیت خوب تصاویر ضبط شده در شب، این کاربران به دنبال تهیه دوربین مداربسته دید در شب هستند. اما این دوربین ها چه ویژگی هایی دارند و چگونه می توانند در تاریکی تصاویر را با کیفیت مناسب ضبط کنند؟
فهرست مطالب
چگونه دوربین مداربسته دید در شب تصاویر را در تاریکی ضبط می کند؟
این دوربین ها دارای LED هایی هستند که عموما به صورت دایره وار دور لنز قرار دارند که به این وسیله نور مورد نیاز برای ضبط تصاویر را تامین می کنند. بازه دید نور در چشم انسان محدوده ای بین 400 تا 700 نانومتر است و هر نوری خارج از این محدوده باشد توسط چشم انسان قابل دیدن نیست.
دوربین های مداربسته از طیف نور مادون قرمز برای تامین نور مورد نیاز فیلمبرداری در شب استفاده می کنند. نور مادون قرمز که به آن فروسرخ یا Infrared نیز می گویند دارای طول موج بیشتر از امواج مرئی هستند و توسط انسان قابل دیدن نیستند. از این طریق دوربین های مناسب برای شب قادرند بدون به وجود آوردن نور مرئی محیط اطراف خود را روشن کنند، که همین امر موجب می شود تشخیص آن شب هنگام برای افراد مشکل باشد. اگر دوربین نوری در محدوده دید انسان داشت، هرکسی می توانست به راحتی محل قرار گیری آن را با استفاده از نور آن تشخیص دهد.
این نوع دوربین ها را با نام دوربین مداربسته IR LED نیز می شناسند. کلمه IR برای طیف مادون قرمز مورد استفاده قرار می گیرد و دوربین IR LED به معنای دوربین مداربسته ای است که از طریق LED های مادون قرمز می تواند در تاریکی مطق و بدون هیچ منبع نوری تصویربرداری انجام دهد.
انواع دوربین مداربسته دید در شب
دوربین مناسب برای دید در شب از نظر نوع ضبط به دو نوع رنگی و سیاه و سفید تقسیم می شوند. دوربین های رنگی عموما از رزولوشن پایین تری نسبت به انواع سیاه و سفید برخوردارند اما از نظر حفظ امنیت بهتر است انواع رنگی آن را تهیه کنید تا در صورت وقوع جرم و پیگیری بتوانید جزئیاتی مانند رنگ مو، رنگ وسایل نقلیه و رنگ لباس را مشاهده کرده و از آن ها جهت تشخیص بهره بگیرید.
نوع دیگر تقسیم بندی دوربین های دید در شب به تکنولوژی آن بستگی دارد. دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ دید در شب دو نوع این تقسیم بندی هستند.
دوربین های مداربسته دید در شب آنالوگ به دلیل وجود سیمهای قابل مشاهده امکان تشخیص بالاتری توسط فرد مهاجم دارند و در نتیجه ممکن است سعی در به از کار انداختن دوربین ها کنند. راه اندازی دوربین های مداربسته دید در شب بیسیم آسان بوده و روشی اقتصادی برای ایجاد سیستم امنیتی است. این سیستم ها برای تامین قدرت عموما از تغذیه POE استفاده می کنند و به آن ها دوربین مداربسته POE گفته می شود که دارای سیم کشی قابل تشخیص نبوده و پنهان کردن آن از دید مزاحمین آسان تر است. اگر به دنبال پنهان کردن دوربین های داخلی از دید هستید استفاده از دوربین مداربسته لامپی نیز اقدام مناسبی است. همچنین استفاده از دوربین مداربسته رم خور نیز کابل کشی را حذف می کند.
از نظر مکان مناسب برای استفاده، این سیستم های امنیتی به دو نوع In Door و Out Door تقسیم می شوند که نوع اول مناسب برای فضای داخلی و مسقف هستند و نوع دوم مناسب برای فضاهای باز هستند. بهتر است برای فضاهای داخلی و مسقف از دوربین مداربسته کوچک بهره بگیرید. دوربین مداربسته سیم کارتی از انواع دوربین مداربسته کوچک است که عموما قابلیت دید در شب را دارا هستند.
برد دوربین مداربسته مخصوص شب
برد این نوع دوربین های مداربسته یکی از مشخصه های مهم سیستم های امنیتی مناسب برای شب است. برد دید در شب مادون قرمز دوربین های مداربسته، بیشترین عمق دیدی است که به وسیله دوربین مداربسته در تاریکی قابل دیدن است. میزان برد به دو کاراکتر وابسته است:
- قدرت ال ای دی های تعبیه شده بر روی دوربین
- میزان حساسیت چیپ تصویر دوربین به امواج مادون قرمز
دوربین های مداربسته داخلی دارای میدان دید وسیع تری نسبت به انواع Out Door هستند، به این علت که نیازی به نفوذ به عمق تاریکی ندارند. بیشتر دوربین های فضای باز فوکوس زیادی را بر روی یک میدان دید محدود اعمال میکنند تا فاصله ی بیشتری را تحت پوشش قرار دهند. دوربین مداربسته راهنمایی رانندگی برای فضاهایی مانند خیابان ها و جاده ها مورد استفاده قرار می گیرد که قابلیت دید در شب را نیز دارند.
از نظر کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین های مداربسته دید در شب، عموما برای فضاهایی که نور مناسبی ندارند از دوربین مداربسته Full HD استفاده می شود.
خرید آنلاین انواع دوربین مدار بسته
قیمت دوربین مداربسته دید در شب
طیف قیمت زیادی در دوربین های مداربسته IR LED وجود دارد که عموما ناشی از کیفیت و امکانات متغیر آن ها است. انواع گران تر این دوربین ها به امکانات پیشرفته تری مثل تشخیص حرکت و توانایی دنبال کردن افراد مجهز هستند. برخی از دوربین های مداربسته مناسب برای محیط باز که دارای دید در شب هستند، از نوع دوربین مداربسته ضد آب IP66 هستند. همچنین دوربین های مداربسته دید در شب دارای انواع دوربین های ضد انفجار هستند که برای مناطقی مانند معادن مورد استفاده قرار می گیرد.
اگر به دنبال خرید دوربین مداربسته پاناسونیک هستید در زیر دو محصول مناسب برای دید در شب معرفی شده است که با کلیک کردن بر روی آن به صفحه مورد نظر هدایت می شود.