شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که آیا بعد از 100% شدن شارژ گوشی ماندن آن در شارژ خطرناک است و باعث آسیب به گوشی میشود یا خیر؟
در این مقاله به این سوال و هر آنچه نیاز به دانستن دارید، پاسخ میدهیم؛ با ما همراه باشید.
مدت زمان شارژ شدن گوشی
اکثر کاربران گوشی تلفن همراه در طول روز به طور دائم با آن کار میکنند، سپس در طول شب که وقت استراحت است گوشی را به شارژر متصل میکنند و تا صبح آن را از برق نمیکشند.
طبق گفتههای سازندگان لوازم جانبی موبایل، اتصال شارژر به گوشی هوشمند نمیتواند اثر مخرب بر باطری یا خود گوشی بگذارد. همانطور که از نام این وسیله پیداست، تلفن همراه هوشمند است و میتواند بعد از تشخیص پر شدن شارژ، جریان برق را قطع کند.
اما اثرات جانبیای در این نوع شارژ کردن وجود دارد که باید آنها را نیز در نظر گرفت. اول اینکه اتصال به جریان برق میتواند باعث بالا رفتن دمای گوشی شود که همین امر موجب کاهش طول عمر باتری میشود. علاوه بر این، وجود قابهای پلاستیکی روی گوشی باعث خارج نشدن این دما و اثر مخربتر روی آن میشود؛ پس بهتر است حداقل در هنگام شارژ، قاب را از گوشی جدا کنید.
باتری گوشیهای هوشمند جدید، عمدتا از نوع لیتیوم-یون (Li-ion) و لیتیوم-پلیمر (LiPo) هستند. باتریهای لیتیوم-یون به دلیل ظرفیت بالا و عمر طولانی، محبوبترین نوع باتری در گوشیهای هوشمند هستند.
ایده آل ترین حالت برای باتریهای تلفن هوشمند که از نوع لیتیوم-یونی هستند، این است که میزان شارژ آنها همیشه بین 50 تا 80 درصد بماند که همین مقدار باعث می شود گوشی شما کمترین آسیب را ببیند. شارژ باتری در بازههای زمانی کوتاه انرژی لازم جهت بهترین عملکرد را ارائه میدهد و بقای عمر باتری را در طول روز تضمین میکند. ب همین علت، پیشنهاد میشود نگذارید باتری به 0% برسد.
چرخه شارژ، هنگامی است که باتری شما خالی میشود و هر باتری تا انتهای عمر، تعداد چرخه شارژ مربوط به خود را دارد. شاید تصور کنید که باتری شما تا به حال چندین بار به 0 رسیده و هنوز هم سالم است، اما بدون شک ظرفیت آن نیز در این مدت کاهش می یابد و بعد از چندین ماه، باتری مدت بسیار کوتاهی گوشی شما را روشن نگه میدارد و بلافاصله خالی میشود.